Više od pola tone mandarina darovano djeci i potrebitima

  42
  Foto: OPG Alen Juračić

  Zajedničkom inicijativom proizvođača mandarina i Grada Rijeke riječkim je udrugama te socijalnim, zdravstvenim i odgojnim ustanovama  donirano 650 kilograma mandarina.

  Grad Rijeka je i ove godine tijekom studenoga i prosinca omogućio proizvođačima, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima s područja južne Dalmacije, prodaju mandarina iz vlastite proizvodnje na riječkom Jadranskom trgu.

  Kao znak zahvalnosti Rijeci proizvođači mandarina donirali su različite riječke ustanove i udruge.

  OPG Alen Juračić već šestu godinu zaredom donira mandarine u znak zahvalnosti za Kliniku za pedijatriju Kantrida, Dom za nezbrinutu djecu Ivana Brlić Mažuranić, Dječji vrtić Rijeka, Dječji vrtić More, Dječji vrtić Sušak, Udrugu za sindrom Down Rijeka, Psihijatrijsku bolnicu Lopača i Socijalnu samoposlugu Rijeka, a do sada je donirao više od pola tone mandarina. OPG Dragan Dragobratović iz Opuzena, OPG Nediljko Ostojić iz Ploča te OPG Đuro Knežić iz Metkovića priključili su se tek ove godine te će kroz prosinac donirati mandarine.

  129340664_798457224361053_5828057625007589212_n
  Foto: OPG Alen Juračić

  Ovakve donacije mandarina riječkim socijalnim, zdravstvenim i odgojnim ustanovama te udrugama započele su prije tri godine i dokaz su solidarnosti, zajedništva i društvene osjetljivosti obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

  Grad Rijeka zahvaljuje svim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima na ovoj lijepoj gesti.

  Komentari