[VIDEO] Uklanjaju se štete od nevremena – na 112 primljeno više od tisuću poziva, preko 800 intervencija!

82
Foto/MUP

Neviđeno nevrijeme u Zagrebu i okolici u protekla 24 sata izazvalo je znatnu štetu i rekordan broj intervencija.

Oštećena su 154 osobna vozila i jedan motocikl, više krovova i objekata te su dvije osobe lakše ozlijeđene. U Svetom Ivanu Zelini na 55-godišnjakinju je, uslijed jakog vjetra,  pala reklama i lakše je ozlijedila, dok je u Bolničkoj cesti na području Susedgrada na 65-godišnjakinju pala grana i lakše je ozlijedila.  Jučer je, tijekom intervencije, teže ozlijeđen vatrogasac DVD-a Šestine dok je motornom pilom uklanjao srušene grane stabala. Zadobio je prijelom kosti.

Noćas prije dva sata u Ulici Božidara Magovca u Travnom na vozilo Hitne pomoći palo je stablo, javlja Jutarnji list. Pad stabla na kola Hitne donekle je ublažio parkirani Hyundai, ali je medicinski tehničar na suvozačevom mjestu ostao zarobljen u autu pa su ga vatrogasci izvlačili kroz prozor koji morali razbiti jer vozač sam nije mogao spasiti kolegu, piše Jutarnji.

U nedjelju, 12. svibnja oko 23.30 sati obustavljen je promet Sljemenskom cestom zbog pada stabla na kolnik. U ponedjeljak 13. svibnja oko 13 sati rijeka Bregančice izlila se iz korita na dijelu prometnice između mjesta Bregana i Grdanjci. Tom je dionicom ceste u 13.30 sati zabranjen promet za sve kategorije vozila.

Jučer je problema bilo i na području Jastrebarskog. Oko 13 sati u mjestu Draga Svetojanska na kolnik su pale žice električnih vodova te je za sav promet zatvorena ŽC 3102 na dionici Draga Svetojanska – Hrastje Plešivičko.

U Maksimirskoj ulici, kod kućnog broja 111, uslijed jakog vjetra palo je stablo na tramvaj i na terasu ugostiteljskog objekta. Tramvajski promet u oba smjera bio je obustavljen od 5.35 do 8.40 sati, a prijevoz putnika obavljao se izvanrednim autobusnim linijama. Ozlijeđenih osoba, srećom, nije bilo.

Na telefon 112 zaprimljeno je više od tisuću poziva, pretežito zbog rušenja stabala, oštećenja kuća, vozila, stambenih zgrada, pruženo je više od 800 intervencija, od toga 500 na zagrebačkom području.

Komentari