[VIDEO] Napeto na sjeveru Kosova, Vučić reagirao na akciju kosovske specijalne policije ROSU, premijer Haradinaj poziva građane da ostanu mirni 

58
Scfeenshot/KosovoPress

Napeto je u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici gdje su jedinice kosovske specijalne policije ROSU upale su na teritorij četiriju srpskih općina na sjeveru Kosova i uhitile najmanje 13 osoba pod sumnjom da su umiješane u organizirani kriminal.

Na uhićenja je reagirao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i naredio stavljanje svih jedinica Vojske Srbije u stanje pune borbene pripravnosti, a kako javljaju srpski mediji, u punoj su pripravnosti i specijalne i posebne jedinice MUP-a.

Srbija je zatražila reakciju zemalja Kvinte – SAD-a, Velike Britanije, Njemačke, Italije i Francuske, a službeni Beograd započeo je “internzivne diplomatske aktivnosti” u povodu akcije kosovske policije u kojoj je na sjeveru Kosova uhićeno najmanje pet osoba, osumnjičenih za sudjelovanje u organiziranom kriminalu, prenose Vijesti.hr.

Kosovski premijer Ramush Haradinaj  na Twittwru je potvrdio da su specijalne snage jutros izvele operaciju uhićenja u općinama na sjeveru Kosova i Metohije i istaknuo da je riječ o “operaciji protiv krijumčarenja i organiziranog kriminala”.

 

U sjevernim općinama Kosova odvija se operacija protiv krijumčarenja i organiziranog kriminala u okviru naše posvećenosti primjeni vladavine prava za sve. Potvrđujem da je ova operacija uperena protiv organiziranog kriminala i meta su joj također policijski i carinski dužnosici. Pozivam građane da ostanu mirni“, napisao je Haradinaj na svom Twitteru.

Komentari