[VIDEO] Emotivno slomljenom dječaku, žrtvi vršnjačkog nasilja, vratio se osmijeh na lice

101
Foto/Screenshot

Quaden Bayels, devetogodišnji dječak iz Australije žrtva je vršnjačkog nasilja u školi. Potresni video koji je objavila njegova majka Yarraka Bayles zgrozio je svijet. Očajni dječak, izložen brutalnom zlostavljanju svojih vršnjaka, izgubio je volju za životom.

Quaden je zbog urođenog genetskog poremećaja patuljastog rasta postao metom školske djece.
Dječak je u videu posve slomljen, uplakan, a njegova majka, u suzama panično poručuje „To su posljedice bulinga. A onda se svi pitaju zašto ima samoubojstava među djecom“.
Zlostavljanje se ponavlja iz dana u dan, kaže u videu dječakova majka. Pokušavaju biti pozitivni, no nasilje je svakodnevno, dječaku je svega dosta, pomišlja na samoubojstvo…

I kako to u životu biva, ljudsku ružnoću uvijek može zaliječiti ljubav i dobrota, a na suze ovoga devetogodišnjaka teško je ostati ravnodušan.
Quadenu su sa svih strana krenule stizati poruke podrške, ohrabrile su ga mnoge slavne osobe.
Ipak, pravi melem na ranjenu dječakovu dušu bili su ragbijaši, ekipa Nacionalne ragbi lige Indigenous All Stars. Pozvali su mališana da izvede tim na teren uoči utakmice nacionalne australske lige.
Quadenu se ispunio san, nije skidao osmijeh s lica, a cijeli stadion bio je na nogama. Dječak, odjeven u dres omiljene ragbi momčadi, doživio je ovacije.
Quaden je prošetao travnjakom držeći za ruku kapetana Joela Thoa i priznao kako mu je to „najbolji dan u životu“.
Dječakova majka rekla je da je oduvijek sanjao postati zvijezdom ragbi lige, prenosi BBC.

Komentari