U subotu prosvjed pomoćnika u nastavi! Čudna računica – 800 nezaposlenih pomoćnika, a gotovo jednak broj djece s treškoćama čeka njihovu pomoć?!

141
Foto/Facebook

Pun-HR Udruga pomoćnika u nastavi poziva  u subotu 14. rujna od 10 sati na prosvjed koji kreće s Europskog trga u Zagrebu, a kojim traže ravnopravne i jednake mogućnosti za svu djecu u odgojno-obrazovnom sustavu!

Subota, 14.09.2019. Od 10:00POZIVAMO NA PROSVJED jer…Zahtijevamo ravnopravnost i jednake mogućnosti za svu djecu u…

Objavljuje Pun-Hr Udruga pomoćnika u nastaviSrijeda, 11. rujna 2019.

POZIVAMO NA PROSVJED jer…
Zahtijevamo ravnopravnost i jednake mogućnosti za svu djecu u odgojno-obrazovnom sustavu!

Pozivamo društvo općenito na solidarnost s obiteljima djece s teškoćama, pomoćnicima u nastavi, učiteljima, socijalnim rehabilitatorima i svim drugim sudionicima obrazovnog sustava, napose kad je o inkluzivnom obrazovanju riječ

Razlog za prosvjed su zahtjevi za pomoćnike u nastavi, koje su podnijeli roditelji skoro 800 djece s teškoćama, a koji nisu riješeni od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja RH do početka nove školske godine.
Ovo se ne događa prvi put!
Na ovaj način je u neravnopravan i diskriminirajući položaj, kad je o mogućnostima za obrazovanje riječ, dovedeno 800 djece s teškoćama, a 800 pomoćnika u nastavi su bez ugovora/ osla, dok je više tisuća roditelja, učitelja i stručnih suradnika školama u nepotrebnom stresu, jer nisu u mogućnosti obavljati svoje dužnosti i obveze te pružiti odgovarajuću skrb u radu s djecom koja su do sada imala pomoćnike u nastavi“, objavili su na službenoj Facebook stranici.

Komentari