Turistički vodiči vode nas u besplatan razgled, otvorite oči i uživajte!

67

U sklopu projekta ‘Upoznaj svoju zemlju’  Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske (u daljnjem tekstu: ZDTVH) i partneri će uz potporu Hrvatske turističke zajednice, povodom Dana međunarodnog priznanja Hrvatske dana 12. siječnja 2020.godine (nedjelja) s početkom u 12:00 sati organizirati besplatna vođenja u svim gradovima u kojima djeluju društva turističkih vodiča – članice ZDTVH-a i partneri; radi se o organizaciji besplatnih vođenja u mnogim  gradovima i na zaštićenim lokalitetima  s početkom u isto vrijeme.

Ove godine organizira se treće izdanje projekta kojem je cilj obilježiti Dan međunarodnog priznanja Hrvatske na malo drugačiji način.  Odličan odaziv građana u protekle dvije godine diljem Hrvatske kao i podrška medija,  potaknula je i organizaciju trećeg izdanja projekta. Svaki državljanin naše zemlje može biti promotor i ambasador svoje domovine. Organizatori su ujedno htjeli ukazati na važnost nacionalnog identiteta i kulturne baštine te ponovno istaknuti i podsjetiti na značaj svih turističkih djelatnika za međunarodni ugled zemlje.

Cilj im je i ukazati na važnost zaštićenih lokaliteta za predstavljanje zemlje i Pravilnik o popisu zaštićenih lokaliteta (koji je još u izradi) kao i Pravilnik o stručnom ispitu za turističke vodiče, a koji predstavlja jedina mjesta na kojima će našu zemlju predstavljati isključivo oni turistički vodiči koji su se i educirali u Republici Hrvatskoj.

Na našem području organiziraju se besplatna vođenja u organizaciji Udruge turističkih vodiča Kvarnera (članice ZDTVH-a) prema slijedećem rasporedu:

Termin:               nedjelja 12.01.u 12 sati

Lokacije:

RIJEKA, kod Mosta branitelja,  Ante Skračić, Marko Smoljan, Irena Rešetar i Romana Drinovac

RIJEKA-TRSAT, kod kipa pape Ivana Pavla II., Filip Baričević i Barbara Grdinić

KRK, kod sunčanog sata na rivi,  Natalia Renčić

VRBNIK, na trgu Škujica,  Petar Tomašić

Komentari