Traži se “junak” koji je HGSS-u ukrao vitlo!

56
Foto/HGSS

Uz brojne pohvale HGSS-ovci doživljavaju i neugodnosti poput bušenja guma na automobilima, paljenje planinarskih skloništa i krađu opreme.

Posljednje neugodno iznenađenje je krađa vitla s terenskoga automobila 7. siječnja, na parkiralištu, ispred prostorija HGSS Stanice Split u Šibenskoj ulici.

krađa

Materijalna šteta procjenjuje se na 15 tisuća kuna, osim vitla ukradeni su i dijelovi s automobila: odbojnik, registracija…, objavili su na svojim službenim stranicama

Vitlo služi za izvlačenje auta, nosila…To je kao da kirurgu koji se sprema za operaciju uzmete skalpel. Kakav čovjek moraš biti da ukradeš tako nešto!?“, rekao je pročelnik stanice Split, Darko Gavrić.

Štetu ćemo nekako nadoknaditi jer je ovaj automobil nezamjenjiv u spašavanju života u nepristupačnim područjima i pri lošim vremenskim uvjetima. Ovim činom lopovi očito nisu i ne žele biti svjesni da su unesrećenima mogli uskratiti pomoć, odnosno uvelike utjecali na moguće vrijeme dolaska do mjesta nesreće kao i transport ozlijeđenih, poručuju iz HGSS-a.

Srećom, već se javio velikodušni čovjek iz Zagreba koji će donirati sredstva za nabavku novoga vitla.

Policija je obavila očevid, a iz HGSS-a mole očevice da eventualna saznanja
o ukradenom vitlu dojave policiji.

Komentari