Slovenski predsjednik s ruksakom na leđima: Borut Pahor će u tjedan dana propješačiti Sloveniju

Pahor će zajedno sa svojim timom u idućim danima propješačiti oko 240 kilometara, a cilj njegovog putovanja, navodi, je druženje s građanima

245

Predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor za vrijeme godišnjeg odmora krenuo je na put kroz Sloveniju, a cilj mu je, kako prenose slovenski mediji, propješačiti čitavu Sloveniju u tjedan dana. U ekipi koja se zaputila na pješačenje Slovenijom, uz predsjednika, nalaze se i njegov sin Luka, šef kabineta i predstavnica za odnose s javnošću.

Plan ovog malog tima je da u slijedećim danima pješice prođu oko 240 kilometara, odnosno dnevno oko 40 kilometara, a uglavnom će putovati poprijeko te su svoj put zamislili u nekoliko etapa. Vesela ekipa putovanje Slovenijom započela je u Hodošu blizu granice s Mađarskom, a zadnja njihova stanica trebala bi biti Piran. Na putu će biti do ponedjeljka, a predsjednika već u utorak čekaju službene obveze.

Predsjednik Pahor ističe kako je cilj ovog putovanja druženje s građanima, a o napretku i dogodovštinama na svome putu redovito izvještava i putem svog Facebook profila, a sve korake njegovog putovanja moguće je pratiti i ovdje.

Komentari