Škole i dalje nema! Nastavak pregovora danas u 14.30!

23

Nakon višesatnih pregovora Vlade i sindikata održanih u nedjelju dogovor nije postignut te će se s razgovorima nastaviti danas u 14.30. Do postizanja dogovora nastavlja se štrajk u svim školama u Hrvatskoj.
Podsjetimo, prosvjetarima su u prošlotjednoj ponudi Vlade, ponuđeni dodaci kroz granski kolektivni ugovor (3% od 1. prosinca ove godine i 1% od 1. lipnja iduće godine) te ‘osigurač’ od 1% koji bi se aktivirao na plaći za prosinac 2020. ukoliko ne bude donesena Uredba o koeficijentima. Uz to svim sindikatima javnih i državnih službi nudi se povećanje osnovice 2+2+2% (od 1.1., 1.6. i 1.10. iduće godine).

Novu rundu pregovora jutros je u programu N1 televizije komentirao čelnik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić.

“Sindikat hrvatskih učitelja i sindikat srednjih škola će danas imati sastanke svojih središnjih sindikalno-političkih tijela i oni će donijeti odluku o ponudi. Sindikat znanosti i visokog obrazovanja će o tome raspravljati na Vijeću. Neće se odlučivati više na referendumu svih članova jer je referendum sve rekao. Ne moramo ići na referendum. Nema nikakvog razloga ponovno, jer bi to produljilo štrajk”, rekao je Ribić.

“To nije bio uvjet Vlade, već je to logika situacije. Mi znamo što nam je raditi jer nam je to referendum rekao”, dodaje.

Komentari