Sastanak Butković- Bratušek: Kako ublažiti posljedice ograničenja prometa za teretna vozila?

Održan sastanak ministra Butkovića sa slovenskom ministricom prometa Bratušek na temu ograničenja prometa teretnih vozila na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom

83

Slijedom donošenja uredbe od strane Ministarstva infrastrukture Republike Slovenije, kojom su se od 1. lipnja uvela ograničenja za prometovanje teretnih vozila na određenim dionicama graničnih prijelaza sa Republikom Slovenijom, danas je u Sloveniji održan sastanak između ministra Olega Butkovića i slovenske ministrice prometa, Alenke Bratušek.

Kako je donošenje ove uredbe izazvalo brojne probleme za hrvatske prijevoznike (povećanje troškova, vremena transporta ali i druge organizacijske probleme) odlučeno je kako je za uspješno rješavanje nastalog problema nužno organizirati sastanak između dvoje ministara.

Na sastanku je hrvatska strana istaknula niz problema koji su prouzrokovani donošenjem ove uredbe te je izneseno stajalište kako je potrebno čim prije reagirati te pokušati pronaći kompromisna rješenja za obje strane.

Navedeni sastanak završio je zaključkom kako je potrebno zadužiti slovensku i hrvatsku prometnu administraciju kako bi se u najkraćem roku mogla izraditi povoljnija tehnička rješenja za prijevoznike koji prometuju ovim dionicama. Sljedeći sastanak između dvoje ministara će se održati kroz desetak dana kada će se više znati o mogućim rješenjima.

Na sastanku je aktualizirano i pitanje obnove i održavanja kako cestovnih tako i mostovnih graničnih prijelaza sa Republikom Slovenijom a sve kako bi se pronašlo cjelovito rješenje graničnih pitanja između Hrvatske i Slovenije.

 

Komentari