Sandro Bastiančić bio zabrinut za dijete, ali …

86

Predrasude nas u mnogočemu koče i dodatno zabrinjavaju. Tome je posvjedočila i situacija koju je na društvenim mrežama podijelio Sandro Bastiančić, a koju vam prenosimo u nastavku:

“Sin (8. razred, O.Š. “Kantrida” iz Rijeke) vratio se sinoć iz Vukovara, dvodnevni izlet sa školom. Toliko sam bio opterećen, s razlogom.

Uvertira br 1: razrednica nas je dvaput zamolila da im pred odlazak dobro provjerimo “prtljagu”, profesori imali info da će se djeca opskrbiti opijatima, blagim i težima. Malo jezivo, morate priznati. Uvertira br. 2: kaže mi sin, s njima će u Vukovaru, u istom hotelu biti i učenici jedne škole iz Splita. O Bože… samo dva, tri dana, nakon Rijeka-Hajduk. Ovo su već moje bolesti, nemojte mi zamjeriti. Nažalost, dobro sam upućen u navijački svijet, u “ultras scenu” i u njihove akcije. Znam da neki riječki dečki iz razreda mog sina već pohode tribine, glave trpaju u “hudice” i guraju se “tamo gdje je Armada”. Pomislio sam, ako se isti takvi nađu i u splitskoj ekipi, a povezuju se s Torcidom… moglo bi biti problema. Pa još uz utjecaj alkohola, kako su zlokobno najavljivali učitelji.
Vratio se sin…
– Kako je bilo?
– Super!
– Jeste li pili?
– Ma kakvi…
– A ova ekipa iz Splita?
– Super ekipa, full neki fini dečki… igrali smo nogomet s njima.
– Jedni protiv drugih?
– Ma svakako… protiv njih, malo izmiješani, super nam je bilo…
Eto… stari konj pun predrasuda dobio lekciju. Ali moram istaknuti… ima još nade za nas”, napisao je Sandro Bastiančić
Snimka zaslona 2022-05-12 124321
Izvor: Screenshot FB

Komentari