Šaka suza, vrića smija…… Split i Hrvatska opraštaju se od Olivera

151

Split i Hrvatska opraštaju se od Olivera Dragojevića. Na komemoraciju za Olivera u splitskom HNK stigao je cijeli državni vrh. Okupila su se ondje brojna poznata imena Jakša Fiamengo Nikša Bratoš, Doris Dragović , Petar Grašo, Danijela Martinović, Vjekoslava, Tonči i Ivan Huljić, Tereza Kesovija, Jelena Rozga, Željko Kopić, Marijana Batinić, Marko Tolja, Mate Bulić, Dino Merlin, Hari Roncević, Dražen Zečić, Neno Belan….

Gibonni  se prisjetio jedne slike iz Vela Luke kada se Oliver sa sinovima vraćao s mora.

– Na toj slici je sve njegovo. Njegovo rodno misto, njegova kuća, njegova familija, njegovo more. Di  je tu muzika? Slika je puna muzike, tu su ‘Galeb i ja’ i ‘Stine’ i ‘Nocturno’, iza škura je ‘Cesarica’ i ‘Moj lipi anđele’ koja kuva obid za njih. To je Oliver, najslavniji, najveći, a priko mula ide smrznut. Kada je Oliveru pozlilo jedan naš prijatelj je rekao: ‘Ako odeš ti i ako nam se užga Marjan, mi smo propali!’ Ja bi želija reć svom kapetanu da je sve kako triba i da je svo ovo more samo za te – rekao je vidno potreseni Gibonni.
Za kraj, cijela se dvorana od Olivera oprostila pjesmom „Vjeruj u ljubav..“

Torcida je pozvala navijače na okupljanje u 17 sati ispred prostorija Kluba Navijača

“Pozivamo sve pripadnike Torcide i ostale navijače Hajduka da dođu u bijelim košuljama u 17 sati ispred prostorija Kluba Navijača.
Sa Starog placa ćemo u 17:30 sati krenuti prema Rivi na posljednji ispraćaj Olivera Dragojevića, gdje ćemo s tugom i ponosom formirati špalir od crkve Sv. Frane do gata Sv. Nikole kraj Lučke kapetanije, mjesta odakle će simbolično u 19:50 sati posljednji put Oliver isploviti katamaranom prema Veloj Luci.

https://www.facebook.com/torcida.split.1950/

Komentari