Rupa u Facebook opciji: dobro provjerite podatke koje ste dali Facebooku!

Rupa u sklopu Facebookove opcije dozvoljava bilo kome da vam preuzme profil - i to bez da išta primijetite!

212
facebook privatnost

Nedavno je u Facebook opciji za povrat korisničkog računa uočena rupa, a ista omogućuje bilo kome da vam preuzme profil, pa čak i u potpunosti blokira vaš račun, upozorava Independent. Independent je podijelio iskustvo 18-godišnjeg korisnika Jamesa Martindalea koji je do ovog je otkrića došao kada je ubacio u mobitel novu SIM karticu. Prema njegovim riječima, nedugo nakon toga mu je stigla poruka kako dugo nije bio aktivan na svom Facebook računu. No, novi broj Martindalea nije vezao za svoj korisnički račun na ovoj društvenoj mreži. Nakon što je nekoliko puta krivo unio lozinku, aplikacija mu je ponudila povrat korisničkih podataka putem poruke, nakon čega je Martindale primio lozinku za pristup tuđem računu i cjelokupnom njegovom sadržaju.

Na cijelu situaciju reagirao je i Facebook rekavši kako se ne radi o bugu, no ipak postoje situacije kada telefonski brojevi isteknu i dodijele se nekome drugome, pa u tom slučaju taj broj ostaje povezan s Facebook računom, a osoba koja sada koristi isti broj može preuzeti i račun.

Na sreću, ovaj se problem može riješiti na vrlo jednostavan način – sve zastarjele kontakt podatke, uključujući brojeve i mail adrese, trebalo bi izbrisati što prije sa korisničkog računa.

Komentari