Jedan od najdugovječnijih demo festivala u regiji, Ri Rock, otvorit će svoja vrata po trideset i osmi put od 8. do 10. prosinca u kultnom riječkom klubu Palach.

Kroz tri dana festival nam donosi mnoštvo glazbe, druženje generacija, zanimljive suradnje, odličan natjecateljski program uz bogate nagrade te nastupe poznatih gostujućih bendova Cold-Snap, Monox, Mašinko i The Shaiones. Osim glazbenog programa, festival će ugostiti i izložbu “Koncertna fotografija” autora Darka Rajića, aktivnog pripadnika pulske alternativne i metal scene.

Kao i prethodnih godina Udruga Ri Rock nudi autorskim bendovima s područja Primorsko – goranske i Istarske županije priliku da se prijave za nastup i predstave svoj rad u 20 minuta. Natjecateljski koncertni program Ri Rock Festivala održat će se 09. i 10. prosinca 2016., u Omladinskom Kulturnom Centru Palach.

Imena natjecatelja biti će objavljena nakon završetka prijava, dok će imena gostiju i cjelokupan program festivala biti objavljeni u narednih 15 dana. Prijave su otvorene od 14. do 28. studenog 2016., a prijaviti se mogu isključivo autorski bendovi (obrade se neće uzimati u obzir).

Ri Rock još od 1979. godine uporno promovira nove talente i omogućuje mladim nadama da pokažu što znaju te tako osvoje bogate nagrade i srca publike. Uz svim godina postojanja na festivalu je nastupilo preko 650 demo bendova, ali i velikih zvijezda čija je karijera započela baš na Ri Rocku.