Prijavljene greške na automobilima poznatog proizvođača, povlači se 1,2 milijuna vozila

24

Zbog greške u proizvodnji Ford povlači s američkog tržišta 1,2 milijuna automobila. Povlačenje će kompaniju koštati 180 milijuna dolara, što će biti utrošeno na popravak automobila.

S tržišta se povlači model Ford explorer, proizveden u Chicagu u razdoblju od 2010. do 2017. godine. Povlačenje se počelo provoditi nakon što je jedan kupac prijavio da je udario o rub kolnika, prilikom čega je Fordu otpao dio zadnjeg ovjesa, no srećom kupac je ostao neozlijeđen.

To ukazuje na pucanje spojnica, što ugrožuje sigurnost vozača. “Pucanje spojnica značajno umanjuje kontrolu upravljanja i samim time povećava rizik od nesreće”, objašnjavaju iz kompanije.

Osim tih 1,2 miliona vozila u SAD-u, Ford povlači još 28.000 vozila u Kanadi te oko 123 tisuće vozila F-150 zbog problema s prijenosom kalibracije.

Također se izdaje sigurnosni podsjetnik za odabrana vozila Ford Econoline, koja mogu izgubiti sposobnost kretanja, a zahvaćeno je oko 4 300 vozila u Sjevernoj Americi.

Ford je izdao i sigurnosni opoziv u kanadskim provincijama Alberta, Manitoba i Saskatchewan za odabrana vozila Ford Taurus, Ford Flex, Lincoln MKS i Lincoln MKT. Vozilima može biti slomljena spojnica na vrhu stražnjeg ovjesa. Takva greška pogađa oko 12 tisuća vozila u Kanadi.

Komentari