Pravda za djevojčice – Riječani kod Konta pale svijeće za pravosuđe!

20

I Riječani će u subotu tražiti pravdu za djevojčice. Sutra, 19. listopada, u 11 sati kod Konta održat će se mirno okupljanje građana.

PRAVDA ZA DJEVOJČICE – RIJEKA

Pozivamo sve da dođu u subotu na Kont zapaliti svijeću za pravosuđe koje to nije, i poručimo im – nekažnjavanje zločina je zločin!

Revoltirani/e sramotnom odlukom Ivana Markovića, suca Županijskog suda u Zadru koji je pustio na slobodu petoro osumnjičenika za opetovano silovanje, seksualno iskorištavanje, ucjenjivanje te fizičko i psihičko maltretiranje petnaestogodišnje djevojčice u trajanju od preko godinu dana, organiziramo mirno okupljanje koje će se održati ovu subotu, 19.10. u 11 sati na Kontu.

Ovim okupljanjem želimo iskazati solidarnost žrtvi seksualnog nasilja, dati joj podršku i poručiti joj kako nije sama. Ali želimo i poslati poruku nadležnim institucijama kako je ovakvo postupanje od strane sustava u najmanju ruku sramotno i poražavajuće. Umjesto da se orijentira na prava i dobrobit žrtve, naše pravosuđe uporno štiti zlostavljače. To nije pravda, to je zločin.

Žrtvama seksualnog nasilja, kaznenog djela koje se prijavljuje u najmanjem broju u odnosu na učestalost, nadležne institucije, ali i društvo općenito, poručuje kako im ne vjeruje i kako su si (djelomično) same krive za proživljenu traumu. Upravo su to razlozi zašto žrtve seksualnog nasilja nasilje ni ne prijavljuju. Osjećaju se usamljeno i osramoćeno, dok njihovi silovatelji i zlostavljači slobodno šeću ulicama grada u kojem i one žive“ objavljeno je na Facebook stranici Pravda za djevojčice Rijeka.

PRAVDA ZA DJEVOJČICE – RIJEKA Pozivamo sve da dođu u subotu na Kont zapaliti svijeću za pravosuđe koje to nije, i…

Objavljuje Obrani PRAVO NA IZBORČetvrtak, 17. listopada 2019.

Komentari