Plenković o mjeri praćenja mobitela: “Koga je u vlasti briga tko s kim govori na telefon? To je teza koja je toliko banalna i pogrešna”

Svi vi koji imate pametne telefone – sve ste dali Googleu i Facebooku, sve imaju, znaju sve o vama u svakom trenutku, rekao je Plenković

32

Premijer Andrej Plenković je u utorak, nakon sastanka Kluba zastupnika HDZ-a, kazao kako će donijeti odluku o režimu rada tržnica, kako bi se omogućilo poljoprivrednicima i OPG-ovima da prodaju svoje proizvode, a građanima da ih kupuju. Nije otkrio koja će sljedeća mjera biti ukinuta, prenosi N1.

Mi ne smijemo pogriješiti. Ono što je na stolu – to su životi naših sugrađana. Činjenica da smo izabrali strategiju borbe protiv epidemije, udarili smo svom silinom restriktivnim mjerama na taj virus i uspjeli smo usporiti širenje zaraze“, kazao je Plenković istakavši kako je cilj ove Vlade birati zdravstvenu sigurnost građana.

Razumijem da je teško ne ići u školu, na posao , ne baviti se aktivnostima – budite strpljivi, izdržimo koliko god treba“, poručio je.

Nije ovo utakmica koja traje kratko. Vrijeme je da to svi shvatimo. Mi ne možemo reći da smo sigurni. Ovu utakmicu moramo inteligentno igrati“, naglasio je Plenković.

Komentirao je i odluku o praćenju mobitela osoba kojima je određena samoizolacija.

U cijeloj priči se došlo na neku vrstu gotovo pa ideološke rasprave. Ne znam koliko je to realno sagledati, ali svodi se na to da će Vlada pratiti sve građane što rade na telefonima. Koga je u vlasti briga tko s kim govori na telefon? To je teza koja je toliko banalna i pogrešna, da ne mogu vjerovati da je uopće toliko privlačna u ovo vrijeme da bude predmet rasprave. Svi vi koji imate pametne telefone – sve ste dali Googleu i Facebooku, sve imaju, znaju sve o vama u svakom trenutku“, rekao je Plenković.

Smisao ovoga je nešto što se događa u cijelom svijetu. Ima zemalja koje koriste modernu tehnologiju kako bi je stavili u funkciju zdravstvene zaštite ljudi. Kad dođete liječniku, prvo što vas pita je gdje ste bili i tko su vam kontakti. Nije nužno da ćemo uvijek svi volontirati informaciju, a ovdje uskrata informacije liječniku je dosta bitan detalj. Ovo se odnosi samo na Covid, na kontekst samoizolacije i činjenice da moramo biti disciplinirani“, objasnio je Plenković zaključivši “najzadnja stvar u ovoj situaciji i svih nas koji radimo na ovoj krizi je to tko s kim govori na mobitel.”

 

Komentari