Petorici Talijana odbijen ulazak u Hrvatsku!

11
policija

Policija je jučer petorici državljana Italije odbila ulazak u Hrvatsku. Riječ je o osobama starosti  23, 56, 63, 70 i 74 godine, koji su tijekom dana sletjeli u Zračnu luku Rijeka s dva manja zrakoplova.
Prilikom granične kontrole, pregledom prtljage kod navedenih osoba pronađeni su predmeti (majice, razglednice i sl.) s neprimjerenim sadržajem povezanim s jučerašnjim privođenjima talijanskih državljana u Rijeci, zatečenih ispred Guvernerove palače.

Sukladno odredbama Zakona o državljanima država članica Europskog gospodarskog prostora i članovima njihovih obitelji, utvrđeno je da navedenih petero državljana Italije ne ispunjavaju uvjete za ulazak te im je rješenjem odbijen ulazak u Republiku Hrvatsku, priopćila je policija.

Podsjetimo, u noći na četvrtak, na Guvernerovoj palači u Rijeci izvješena je zastava Kraljevine Italije. Nakon dojave u 6.45 sati policija je uklonila spornu zastavu, uz nju su pronađeni i propagandni materijal. Policija je ispred Guvernerove palače zatekla i privela dvojicu talijanskih državljana, starosti 19 i 20 godina. Tijekom dana policija je privela još dvojicu državljana Italije, starosti  55 i 19 godina.

Komentari