Paratrijatlonac iz Kraljevice Antonio Franko broncom ušao u povijest hrvatskog paratrijatlona

73

Nakon višestrukog odlaganja zbog loših vremenskih uvjeta u španjolskoj Valenciji 26-to godišnji paratrijatlonac iz Kraljevice Antonio Franko osvojio je brončano odličje na Europskom prvenstvu.

Neposredno po ulasku u ciljnu ravninu Antonio Franko je izjavio: „Što sam najavio to sam i ostvario. Presretan sam s europskom medaljom oko vrata. Do bronce nimalo nije bilo lako doći. Odlučivale su nijanse jer do samoga kraja bila je neizvjesna borba za medalje. Nakon plivanja zauzimao sam peto mjesto. Odličnim bicikliranjem došao sam na drugo mjesto. U trećoj disciplini trčanja do samog kraja sam se borio za medalju i ostvario svoj san“ zaključio je Franko. 

Nakon što su isplivali 750 m, biciklirali 20 km i otrčali sa sportskom protezom 5 km novi europski prvak postao je aktualni svjetski prvak Francuz Alexis Huinquanko 3 minute ispred srebrenog Danca Danijela Jensena koji je za šest sekundi bio brži od našeg brončanog Franka.

antonio franko paraolimpijac

Ovim rezultatom Antonio Franko ušao je u povijest hrvatskog paratrijatlona osvajanjem prvog europskog odličja. Paratrijatlon se nalazi u programu paraolimpijskih igara u Tokyu sljedeće godine.

Na kvalifikacijskoj listi za POI Tokyo Antonio Franko najvjerojatnije će se popeti s trenutno jedanaestog mjesta na sedmo mjesto svjetske rang liste od kojih će prvih 11 ostvariti plasman u Tokyo. No kako se za rang listu boduje 3 najbolja natjecanja od lipnja 2019. do lipnja 2020. očekuje se doista neizvjesna borba za vize koje vode u Tokyo. 

Komentari