Pamet u glavu! Za vikend policija najavljuje pojačani nadzor u prometu!

13

Pred nama je vikend, iz Policijske uprave primorsko-goranske  najavljuju akciju pojačanog nadzora u prometu u cilju sprečavanja i sankcioniranja vožnju pod utjecajem alkohola, prebrzu vožnju, nekorištenje sigurnosnog pojasa (vozača, ali i putnika na prednjim i stražnjim sjedalima, kao i nepropisan prijevoz djece) i korištenje mobitela tijekom vožnje.
U provođenju planiranih aktivnosti sudjelovat će maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i sva raspoloživa tehnika, s ciljem povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu, priopćuju iz PU primorsko-goranske.

U prethodna četiri mjeseca ove godine na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je 970 prometnih nesreća što je više za 16 ili 1,7% u odnosu na četiri mjeseca 2018. godine, kada su zabilježene 954 prometne nesreće. U tim je nesrećama, nažalost, smrtno stradalo 10 (2) osoba, ozlijeđene su 204 (261) osobe od kojih je 35 (53) zadobilo teške, a 169 (208) osoba lakše tjelesne ozljede.

Iz policije podsjećaju da su motociklisti  i  pješaci najugroženije skupine sudionika u prometu pa ih pozivaju, kao i ostale sudionike  u prometu, da se dosljedno pridržavaju prometnih propisa kako bi zaštitili vlastiti život, ali i živote ostalih sudionika u prometu.

Komentari