Osumnjičenom za ubojstvo 16-godišnjakinje u Malom Lošinju određen jednomjesečni istražni zatvor

124
Foto/Facebook Branko Rafajac

Danas je u Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci ispitan 41-godišnji Branko Rafajac zbog osnovane sumnje da je petak, 14. veljače 2020. oko 6,25 sati u Malom Lošinju oštrim predmetom zadao 16-godišnjoj djevojci ubodnu ranu u lijevu gornju stranu prsišta uslijed koje je ona preminula na mjestu događaja. 
Radi se o kaznenom djelu koje s obzirom na dob djeteta, sukladno Zakonu o sudovima za mladež spada u kaznenopravnu zaštitu djeteta, pa se, temeljem članka 115. stavka 7., u svezi članka 60. stavka 2. i 3. Zakona o sudovima za mladež, bez odobrenja nadležnog tijela ne može objaviti sadržaj i tijek postupka niti odluka donesena u predmetu.

Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, opasnosti od utjecaja na svjedoke te zbog neometanog odvijanja postupka jer se radi o kaznenom djelu za koje je propisana kazna dugotrajanog zatvora i kod kojeg su okolnosti počinjenja djela osobito teške.

Nakon iznošenja obrane, Rafajcu je određen jednomjesečni istražni zatvor. 

rafajac
Foto/Facebook Branko Rafajac

Rafajac je Lošinjanima otprije poznat kao vrlo problematična osoba, sklona ispadima, policiji je pak poznat zbog niza kaznenih djela i prekršaja, obiteljskog nasilja, posjedovanje droge, remećenje javnog reda i mira. Neslužbeno se doznaje da je bio liječen u Psihijatrijskoj ustanovi na Rabu.
Ovaj tragični događaj potresao je cijelu Hrvatsku, a Grad Mali Lošinj proglasio je subotu i nedjelju Danima žalosti.

Na Facebooku Rafajac navodi kako je školovan na „Visokom sveučilištu za ništavilo i opsjenarstvo“.

U moru konfuznih poruka izdvajamo onu koju je Rafajac na Facebooku objavio dan prije strašnog ubojstva 16-godišnje djevojčice.

„…a sada slijedi provjera provjere.

Danas kada mi jave da su izvršili provjeru provjere prvog kata iznad nas, stan prezime P., ime I. D., ukoliko zapovjednici jave da nisu prošli provjeru, ekipa koja je ušla u stan i glume nekakvu provjeru ili šta ja znam nadzor, a kamoli štićenje nas službenih osoba, imaju najavu nakon izdane zapovjedi točno onoliko vremena da hvataju štraftu iz stana koliko im daju naši zapovjednici.

Mi smo mrtva straža, tada nema kao na fijuku stoj, stao sam, tko ide, lozinka, odziv, Pretorijanci.

Mrtva straža puca, kolje kida i onda tek provjeri kada to riješeno da li su zaštićene fizičke osobe u blizini akcije sigurne i tek onda javljanje nadležnim organima reda“, objavio je Rafajac.

Komentari