Norvežani dobili ministricu zdravstva koja smatra da se ljudi ne bi trebali suzdržavati u pušenju, jelu i piću

44

Na mjesto ministrice zdravstva u Norveškoj prije nekoliko dana došla je Sylvi Listhaug. Ministrica se ističe po svojoj jednostavnosti u pristupu javnom zdravlju, što prenosi po medijima. Ljude bi trebalo pustiti da puše, piju i jedu crvenog mesa koliko god žele. Ionako vrlo dobro znaju što je zdravo, a što nije. – rekla je nova ministrica.

Osvrnula se i na pušače, koji su, kako kaže, odbačeni i moraju se skrivati. I kod pušenja ističe da je odluka na svakome. Na takve komentare nove ministrice o zdravlju tajnica norveške Lige protiv raka zgrozila se naglasivši kako bi to moglo djelovati na ljude ako poslušaju ministricu.

Sylvi Listhaug i inače je poznata po kontroverzama i upitnim komentarima. Prošle su godine dvije stranke proglasile nevažećim zakon koji propisuje oduzimanje norveškog državljanstva osobama osumnjičenim za terorizam. Na to je Listhaug komentirala da im nije važna sigurnost zemlje, već prava terorista. Komentar ju je koštao ostavke na mjestu ministrice pravosuđa.

Prije tri godine dogodio se još jedan kontroverzni slučaj u vezi sa Sylvi Listhaug. Htjela je, kako je rekla, iskusiti na vlastitoj koži kako je biti migrant pa je skočila s broda u Sredozemno more.

Komentari