Nina Kraljić predstavlja Hrvatsku na Eurosongu

  237

  Hrvatska se vraća na popularno glazbeno natjecanje nakon dvije godine pauze i to s Ninom Kraljić, pobjednicom prve sezone showa “The Voice – Najljepši glas Hrvatske”. Povratak se poklapa i s godinom u kojoj HRT obilježava 90 godina postojanja Hrvatskog radija i 60 godina Hrvatske televizije.

  Naravno, prvo je na rasporedu poluzavršnica 10. svibnja u Stockholmu, nakon čega, po nadanjima mnogih, slijedi i finale 4 dana kasnije pred više od 200 milijuna gledatelja.

  Upravo je velik broj glasova na The Voiceu – preko milijun – nagnao predstavnike HRT-a da Nini ukažu povjerenje i pošalju na natjecanje kao predstavnicu Hrvatske. O samoj pjesmi još se ništa ne zna, no navodno će biti u Nininom stilu, s modernim prizvukom.

  Veliko je to priznanje za Ninu, koja je osim toga nedavno nominirana za Porin u kategorijama za najbolju žensku vokalnu izvedbu i za novog izvođača godine, a njen singl “Zaljuljali smo svijet”, čiji je producent i aranžer Tihomir Preradović, savjetnik njenog mentora iz “The Voicea” Jacquesa Houdeka, nominiran je u kategoriji najboljeg aranžman. Iza nje je definitivno sjajna godina, a Eurosong će biti prava “kruna”, pogotovo ako dospije u finale.

  Trenutno snima album za Universal Music etiketu, a pjesmu s kojom će otići u Stockholm HRT će predstavit u srijedu 9. ožujka.

  Novost u glasovanju

  Eurosong će ove godine uvesti najveću novost od 1975. – i gledatelji i stručni žiriji svake države dodijeliti će ocjene od 1 do 8, te 10 i 12. Glasovi publike za svaku pjesmu će se zbrajati i predstaviti nakon glasova žirija. Na taj će način konačni izbor biti neizvjesniji, te vjernije predstavljati afinitet gledatelja.

  Komentari