Najutjecajniji regionalni medij više ne prati EPK?

381

Na današnji Svjetski dan slobode medija Facebook objava Davora Mandića, zamjenika urednice Redakcije kulture i priloga Mediteran u Novom listu, svakako privlači pozornost.

Novi list, prema odluci glavnog urednika, ne piše o EPK-u do daljnjeg. Nemojte mene pitati zašto nečega nema, pitajte glavnog urednika. Dosta toga rekao sam u svojoj analizi, potražite je, lako ćete je naći. Ni izbliza ona ne iscrpljuje sve što se o tome ima reći, ali do nekih drugih vremena o EPK-u nećete saznavati ništa iz Novog lista. Ovo pišem jer mi se ne da svakome objašnjavati zašto ne pišemo o ovome ili onome, a glavni urednik ima pravo pod svoju uređivačku politiku donijeti i ovakvu odluku. Kao što i mi i javnost imamo pravo o tome imati svoje mišljenje. S tim mišljenjem, doduše, ne možemo puno, ali kao što su pametniji rekli, ono je kao šupak, svatko ga ima, pa i ne treba od toga raditi veliko pitanje. Uživajte u lijepoj nedjelji, izađite van, kupite novine“, objavio je Davor Mandić.

Na Mandićevu objavu uslijedili su i komentari, izdvajamo neke od njih.

Ovo se nije dogodilo NIKAD! I to na Svjetski dan slobode medija! E, jadni Supilo – nije mu lako! Vjerujem da na onom svijetu proklinje dan kad je u Rijeci osnovao Novi list! Da ne kažem koliko je to glupa odluka! Jer, novinari Novog lista – iako ih je zaista malo – znaju o spomenutoj temi NAJVIŠE! Zabraniti pisati o nečemu tako prisutnom i aktualnom, kao što je EPK, znači prepustiti goruću temu nekom drugom. Ne vidim kako bi to moglo biti dobro za Novi list!“, komentirala je Svjetlana Hribar, dugogodišnja kazališna kritičarka Novog lista.

Rijeka je bankrot. Već dulje vrijeme. Nije to ništa neobično i imale su to i države i drugi gradovi. Može se iz toga izvući no mora se glava izvaditi iz pijeska.
A to sad ipak treba imati hrabrost i samokritičnost te nadasve i kreativniju vrst poniznosti
“, kazala je glazbenica Ivanka Mazurkijević.

A baš se čudim gdje intervju koji sam dala prošli tjedan. Hm, mogla bih ga sama objaviti na svom zidu“, komentirala je Vitomira Lončar, glumica, producentica i direktorica Kazališta „Mala scena“ koja je nedavno u online obraćanju govorila na temu „Tko nam je ukrao Rijeku – EPK 2020?“.

Novi list, prema odluci glavnog urednika, ne piše o EPK-u do daljnjeg. Nemojte mene pitati zašto nečega nema, pitajte…

Objavljuje Davor MandićNedjelja, 3. svibnja 2020.

Komentari