Ministarstvo zdravstva privremeno zabranilo ampule dušičnog oksida!

257

Ministar zdravstva Milan Kujundžić u srijedu je komentirao problem uporabe ampula dušičnog oksida, poznatog plina „smijavca“, kojega mladi koriste kao zamjenu za opijate.

https://www.teklic.hr/featured/do-kada-rajski-plin-na-zrcu-novalja-trazi-hitnu-zabranu-prodaje-i-koristenja-popularnih-ampula-za-slag/146252/

Kujundžić je potvrdio da Ministarstvo zdravstva zabranjuje uporabu koja nije u skladu s primarnom namjenom, za što su predviđene i novčane kazne, prenosi Novi list.

Mediji izvješćuju da je ministarstvo donijelo naredbu, koja ostaje na snazi do 30. rujna, da se “u cilju zaštite života i zdravlja ljudi zabranjuje uporaba koja nije u skladu s predviđenom namjenom.”

»Više ministarstava i subjekata je zaključilo da ovo što se događa s ampulama, a lani su se često zloupotrebljavale kao narkotik dok su to proizvodi koji se prvenstveno koriste u ugostiteljstvu, uzrokuje puno veću štetu od zabrane uporabe. Stoga smo donijeli privremenu zabranu koja je stupila na snagu«, izjava je ministra Kujundžića koju prenosi Novi list.

Komentari