Matiju Vuicu privela policija: “Sjedim u Petrinjskoj, kao zadnji kriminalac…”

127
Foto/Facebook

Što je važnije od „državne važnosti“, pitanje je sad.

Našu poznatu dizajnericu, pjevačicu i kostimografinju Matiju Vuicu rano jutros privela je policija u Petrinjsku uz objašnjenje kako se više puta nije odazvala pozivu na svjedočenje.

Nakon prvotnog šoka Matija se prisjetila o čemu se zapravo radi. Prije dvije godine bila je svjedokom svađe između taksiste u čijem se automobilu vozila i čovjeka koji je izazvao prometnu gužvu…

Matija kao svjedokinja gotovo zaboravljenog incidenta „sjedi u policiji u Petrinskoj, kao zadnji kriminalac..“, objavila je.

Jutros u 6 h pozvonila i pokupila me hrvatska policija, njih dvoje. Izvuklo me iz kreveta, bez rasprave, mogla sam se samo obući i sa njima u postaju u Petrinjskoj. Razlog:nisam se odazvala pozivu na svedočenje tj poziv mi nije(kako piše) bio više puta uručen. U prvi mah , u šoku, nisam znala o čemu se radi, a onda sam se prisjetila . Naime prije 2 god vozila sam se taksijem u centar i prije izlaska u Gajevoj,zbog gužve koju je napravio kamion i zakrčio promet, moj se taksista sporječkao sa jednim od radnika te zaradio predamnom samarčinu. Nema veze što sam ja sjedila u taksiju. Tada sam već doživila šok i jedva izašla iz taksija….nešto kasnije došao mi je poziv za svedočenje na kojem sam se pojavila ali nije optuženik(taj radnik)…te sam uzalud dolazila, čak u Novi Zg…šta ima veze, imam ja vremena. ..ostali pozivu, kao sto piše, nisu mi uručeni pa nisam ni bila. ..i da skratim, sjedim u Petrinjskoj u policiji , takoreći preko puta stana gdje živim, kao zadnji kriminalac, i čekam da me odvedu na sud koji je u 9 i 30…dalje vam ostavljam na razmišljanje. Naravno da neću stići na vrijeme na posao, da sve što imam jutros dogovoreno neću napraviti, jer ovo je daleko važnije..od državne važnosti“, objavila je Matija Vujica na svojoj Facebook stranici i izazvala brojne komentare.

Jutros u 6 h pozvonila i pokupila me hrvatska policija, njih dvoje. Izvuklo me iz kreveta, bez rasprave, mogla sam se…

Objavljuje Matija VuicaUtorak, 19. ožujka 2019.

Evo što je priopćila policija.

U odnosu na objavljeni status na društvenoj mreži hrvatske državljanke (61), nadležna I. policijska postaja Zagreb je zaprimila dovedbeni nalog Općinskog prekršajnog suda, a prema kojem je dužna osigurati njezin dolazak i nazočnost na raspravi, a po čemu je i postupano.

Zakonske odredbe koje propisuju postupanje policije po nalogu za dovođenje drugoga ovlaštenoga tijela iz Zakona o policijskim poslovima i ovlastima iz članka 44. propisuje dovođenje osobe u vremenu od 6,00 do 22,00 sati, a praksa policije je da se najčešće osobu dovodi kad se pretpostavlja da će ju se pronaći na adresi, odnosno u ranim jutarnjim satima.
 
Kada postupa temeljem dovedbenog naloga suda, policija je samo upoznata s činjenicom u kojem svojstvu osobu dovodi na sud (okrivljenik, svjedok), a ne i što je predmet sudskog postupka.“

Komentari