Lopovi “sezonci” – Policiji prijavljene krađe na plažama Rijeke, Crikvenice i Novog Vinodolskog

63

Lopovi nikada ne posustaju, osobito tijekom ljetnih mjeseci kada pojačano „operiraju“ na moru. Ovog vikenda policiji su prijavljene četiri krađe s plaža na području Crikvenice, Novog Vinodolskog i Rijeke.

Počinitelji krađa iskoristili su nepažnju i odsutnost vlasnika te ukrali odložene torbe, mobitele, dokumente, novac, kartice i druge predmete. Kaznenim djelima oštećeno je dvoje domaćih i dvoje stranih državljana za oko 8 tisuća kuna.

Policija upozorava građane i turiste koji borave na našem području da budu oprezni  i savjetuju da se na plažu ne nose vrijedne predmete i dragocjenosti,  osobito veće novčane iznose, zlatnina, vrijedna video oprema, da dokumente i novac ne drže zajedno. Preporučaju da se ponese onoliko novca koliko je potrebno za sitne troškove (sok, kava, sladoled…).

Ukoliko na plažu dolazite osobnim vozilom zatvorite sve prozore i zaključajte vrata vozila, u vozilu ne ostavljajte vrijedne predmete, ukoliko na plažu dolazite biciklom – osigurajte ga vežući ga za drvo, ogradu.

Svoje stvari (torbe, ključeve, mobitele, foto-aparate, kamere i dr.) na plaži ne ostavljajte bez nadzora – ako ste spriječeni neka ih pripaze prijatelji ili poznanici, ne provjeravajte učestalo na plaži ili terasi ugostiteljskog objekta novac i vrijedne predmete, time kradljivcima skrećete pozornost na sebe i svoje stvari, vrijedne predmete pohranite na sigurno mjesto (hotelski sef i sl.), ključeve apartmana, soba, vozila i slično  koji sadrže nazive i brojeve apartmana i soba te registarsku oznaku vozila spremite na mjesto koje nije dostupno tuđim pogledima, otvoreni prozori i vrata kamp kućica, soba i apartmana olakšavaju „posao“ kradljivcima – zatvorite ih ili ih ne ostavljajte bez nadzora. Ukoliko sjedite na terasi ugostiteljskog objekta, ne odlažite torbice sa stvarima kraj sebe i ne ostavljajte ih bez nadzora.

Ukoliko ste pokradeni, pretražite bližu okolicu, možda pronađete svoj novčanik – spremite ga u vrećicu i predajte policiji (možda otkriju korisne tragove), pozovite policiju na 192!

Komentari