Još jedan prosvjed mještana Općine Viškovo! Traže konačno rješavanje problema Marišćine, spremni su krenuti prema Zagrebu

30
marišćina
ŽCGO Marišćina

U petak  7. prosinca 2018. održat će se prosvjedni skup mještana Općine Viškovo. Prosvjed počinje u 16 sati na parkiralištu Milihovo u Viškovu.

Mještani Viškova ogorčeni su općinskom i regonalnom vlašću, jer se problem smrada, zagađenja zraka i loše kvalitete života zbog ŽCGO Marišćina i dalje ne rješava.

Ovim prosvjednim skupom mještani traže pomoć ministra zaštite okoliša i energetike da se problem Marišćine konačno riješi, te su spremni krenuti prema Zagrebu.

Od strane Općine Viškovo, tvrde,nema nikakve pomoći. Na zadnjoj sjednici Općinsko vijeće Općine Viškova jednoglasno je donijelo Zaključak o zatvaranju Mariščine!

Župan Komadina donosi Odluku da problem Marišćine rješavaju općine i gradove i pere ruke, iako je većinski vlasnik Ekoplusa upravo Županija!  

Direktor Dedić objavljuje rješavanje smrada do kraja godine !

Nakon toga Ekoplus donosi odluku o privremenom zatvaranju Marišćine na mjesec dana, ali nakon tjedan dana ponovno kreće miješani otpad na Marišćinu!

Nama ponovno dolazi do nesnosnog smrada koji nas maltretira svaki dan od 17 sati do ujutro!
Nažalost Ekoplus postavlja stražu kod mjerne stanice ZZJZ !

Tražili smo od ravnatelja ZZJZ da nam objasni taj način rada kao i podatke koji nisu realn! Njegov odgovor potvrđuje činjenicu da smrad dolazi od H2S i da su prisutne Pm10 čestice!
Tražimo od Ministarstva zaštite okoliša i energetike da poduzmu sve mjere za zatvaranje Marišćine, te se spremamo prema Zagrebu tražiti Ustavom zajamčena prava na život u čistom oklišu!“, poručuju mještani Viškova.

 

Komentari