Jak vjetar otežava promet, A6 Rijeka – Zagreb otvorena samo za osobna vozila! Vikend nam donosi promjenjivo vrijeme, povremeno s kišom!

63

Jak vjetar stvara probleme u prometu. Autocesta A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Delnice i Kikovica u oba smjera, otvorena je samo za osobna vozila. Obilazak za ostale skupine je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar.

Na snazi je zabrana prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila) na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja, između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, autocesti A7 Draga – Šmrika, na Krčkom mostu i lokalnoj cesti LC Križišće – Kraljevica, upozoravaju iz HAK-a.

Na autocesti A1, između vijadukta Božići i tunela Sveti Rok, zbog jakog vjetra brzina je ogrnaičena na 60 km/h.

Na cestama u središnjoj Hrvatskoj, Lici, Gorskom kotaru i dijelu Dalmacije kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski, stoga je nužno vožnju prilagoditi uvjetima na cesti.

Nakon niza sunčanih i izrazito toplih dana, petak je u većem dijelu zemlje osvanuo promjenjivo oblačan s povremenom kišom. Duž obale puše umjerena  i jaka bura, mjestimice s olujnim udarima. Od sredine dana očekuju nas izraženiji pljuskovi i grmljavina, osobito u gorju i na sjeveru Dalmacije.

Duljih sunčanih razdoblja i uglavnom suho bit će na krajnjem jugu te osobito istoku Hrvatske. Vjetar umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u središnjim predjelima na udare i jak. Na Jadranu umjerena i jaka bura mjestimice s olujnim udarima, a na jugu će zapuhati umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura između 19 i 24, u gorju svježije, a u Slavoniji i Baranji te u Dalmaciji od 25 do 30 °C., javljaju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske.

U subotu nas očekuje promjenljivo vrijeme, povremeno uz kišu. Na Jadranu će lokalno biti i pljuskova praćenih grmljavinom, uglavnom u Dalmaciji gdje je moguće i nevrijeme te obilnija oborina. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Na sjevernom Jadranu će puhati umjerena bura, ujutro ponegdje još jaka, a u Dalmaciji većinom umjereno jugo. Jutarnja temperatura od 12 do 17, na jugu od 19 do 24, a najviša uglavnom od 19 do 25, u Dalmaciji i do 27 °C.

 

Komentari