Iznenadio i banku na čijem je čelu! Predsjednik Uprave RBA podnio ostavku!

55

Michael Müller, predsjednik Uprave Raiffeisen banke u Hrvatskoj podnio je danas  ostavku na tu funkciju, koju je obnašao od srpnja 2014. godine.

Dogodilo se to nakon što je Index otkrio da je RBA putem oglasa tražila PR agenciju koja bi, uz ostalo, utjecala na Ustavni sud i druge sudove u Hrvatskoj u sporu o ništetnosti ugovora u kreditima u francima.

Svjestan sam snažnog negativnog dojma koji je nastao oko Raiffeisen banke i njezinog menadžmenta te naglašavam kako predmetni dokument ni na koji način ne odražava namjeru menadžmenta Banke. Kao profesionalni menadžer, odlučio sam odstupiti sa svoje pozicije kako bih spriječio daljnju reputacijsku štetu banci”, izjavio je Müller.

Zanimljivo, Müllerova ostavka uslijedila je dan nakon što su iz RBA poručili kako „za ostavkom ili smjenom predsjednika Uprave nema potrebe, jer nije bilo nikakvih kaznenih ni kriminalnih radnji“, piše Jutarnji list.

Rekli bismo, častan Müllerov potez u ovoj nečasnoj bančinoj raboti.

Ovo otkriće izazvalo je revolt u Hrvatskoj.
Oštro je reagirala Udruga Franak, zbog čega su pozvali DORH da ispita poslovanje ove banke u Hrvatskoj.
Neugodno je iznenađen i guverner HNB-a Boris Vujčić koji je najavio nadzor HNB-a.

Reagirao je i Marin Škibola, nezavisni saborski vijećnik iz Rijeke.

Ukoliko je točno da je u javnom pozivu banke stajala rečenica o usluzi vršenja pritiska na Ustavni sud, što je izričito zabranjeno hrvatskim propisima i suprotno demokratskim uzusima, RBA banka zaslužuje da joj se oduzme dozvola za rad“, kazao je Škibola na  konferenciji za novinare.

Komentari