Gdje je kraj otimanju? Policija zatekla dvojac u krađi morskih krastavaca, izlovili čak 202 kilograma!

167

Ljeto je posebno inspirativno doba za kradljivce, uzimaju od ljudi i prirode.
Zadarska policija zatekla je tako dvojicu kradljivaca morskih trpova upravo u trenutku „akcije“. Hrvatski državljani starosti 50 i 40 godina uhvaćeni su kako s  brodice iznose 12 plastičnih kanti s morskim trpovima koje su stavljali u vozilo.

TRPOVI
Foto/PU zadarska

Provedenim kriminalističkim istraživanjem u suradnji s nadležnom inspekcijom utvrđeno je da su njih dvojica istog dana, nešto ranije kod otočića Sikavac u akvatoriju Ljubačkog zaljeva, koristeći se ronilačkom opremom, iz mora izlovili ukupno 202 kilograma morskih trpova. Utvrđeno je da obojica ne posjeduju potrebne dozvole ( povlasticu za gospodarski ribolov) te da trpove iz mora sakupljali u vrijeme  lovostaja, zabrane izlova te vrste morskih organizama sukladno Pravilniku o lovostaju trpova (Holothuroidea).
Morski trpovi su im oduzeti, a zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o morskom ribarstvu  nadležna inspekcija će podnijeti prekršajne naloge.

Radi se o vrsti morskih organizama čiji je izlov zabranjen jer se nalaze u trajnom lovostaju, a vrijednost 1 kilograma ove zaštićene vrste prema Pravilniku o kriterijima za utvrđivanje naknade šteta počinjenih ribama i drugim morskim organizmima, iznosi 500,00 kuna.

Komentari