Festival znanosti Rijeka – raspored događanja za četvrtak, 15. listopada

44

Festival znanosti ove se godine od 12. do 17. listopada održava u Rijeci po osamnaesti put. Program Festivala namijenjen je svim dobnim skupinama, a u njegovom stvaranju sudjeluje niz organizacija uz jedan zajednički cilj – kako znanstvene teme najbolje približiti publici.

Četvrti dan Festivala znanosti Rijeka donosi 3 predavanja, film, igru i kvizove.

Pregled festivalskih događanja za srijedu, 14.listopada:

14h – 15h Nino Krvavica: Glazbena kultura i znanost mehanike valova – iza kulisa Morskih orgulja u Zadru, online predavanje

16h – 17h Nataša Rupčić: Menadžment – proces duboko ukorijenjen u kulturi, online predavanje

17h – 18h Otključaj znanstvenika u sebi i upoznaj tajne Grada Koji Teče, onsite igra

18h – 18:30h Kultura znanosti: znanstvene spoznaje iz Prirodoslovnog muzeja Rijeka, online film

19h – 20h Saša Mićanović i Tomislav Terzić: Provale gama-zračenja – najsnažnije eksplozije u svemiru, online predavanje

19h – Torpediraj se u Klub i zaigraj kviz znanja, onsite pub-kviz

20h – 22h Pub-kviz, online kviz

Uz navedene programe na Korzu se od 12 do 14 sati odvija edukacijsko-zabavni program Znanost na Korzu: Levitacija supravodiča u magnetskom polju i show Klauna Marka za najmlađe*, a za cijelo vrijeme trajanja festivala organiziran je i niz popratnih aktivnosti poput predstavljanja projekata Vrtići za vrtiće, Škole za škole, Dani o/za-tvorenih vrata, kao i niz radionica u organizaciji Odjela za matematiku Sveučilišta u Rijeci te izložbi studenata Filozofskog fakulteta i Akademije primijenjenih umjetnosti.

Sukladno epidemiološkoj situaciji, većina događanja odvijat će se virtualno, odnosno na službenoj web stranici festivala, odakle će online posjetitelji moći pratiti program.  Predavanja su besplatna, a sve informacija o programu i o tome kako sudjelovati nalaze se na https://festivalznanosti.uniri.hr/.

Komentari