Dr. sc. Miroslav Škoro novi je suradnik na Sveučilištu Sjever

282

Svestrani glazbenik dr. sc. Miroslav Škoro postao je suradnik na kolegiju Uvod u ekonomiju na diplomskom studiju ekonomije na Sveučilištu Sjever, u Sveučilišnom centru Varaždin, objavljeno je njihovim službenim stranicama.

Izrazili su zadovoljstvo što će njihovi studenti imati priliku učiti od iskusnog glazbenika koji vodi uspješnu poslovnu karijeru od generalnog direktora izdavačkih kuća do konzula Republike Hrvatske, a u novije vrijeme i vinara.

Velika mi je čast što sam dobio ovu priliku i zahvaljujem Sveučilištu Sjever na pozivu. Obrazujući se cijeli život u različitim školama, u raznim zemljama, pa i kontinentima, zaključio sam da je naš sustav obrazovanja počesto postavljen na način koji je pomalo neobičan i staromodan. Mnogo je teoretiziranja i učenja napamet, a premalo prakse i usvajanja znanja s razumijevanjem. Za mene je neuspjeh učenika poraz učitelja. Iako se nisam školovao do razine na kojoj sam sada želeći raditi u obrazovnom sustavu, mislim da svojim iskustvom i usvojenim znanjima i vještinama mogu pomoći budućim učenicima da napuste školske klupe s usvojenim praktičnim i aplikabilnim znanjima“, istaknuo je drsc. Miroslav Škoro, koji uz brojne obaveze posljednje nastupa i u HTV-ovu showu „Zvijezde pjevaju“ kao jedan od članova žirija.

škoro

Miroslav Škoro je u prosincu 2017. godine obranio je doktorsku disertaciju Modeli upravljanja i raspodjele prihoda glazbene industrije u uvjetima digitalizacije na Ekonomskom fakultetu u Osijeku.

Autor je knjige Stoput bih isto ponovo: autobiografija, a od 1995. do 1997. godine obnašao je dužnost generalnog konzula Republike Hrvatske u Mađarskoj.

Svestrani glazbenik dr. sc. Miroslav Škoro, jedan od najobrazovanijih osoba na hrvatskoj glazbenoj sceni, upravo je…

Objavljuje Sveučilište Sjever / University NorthPonedjeljak, 4. ožujka 2019.

Prof. dr. sc. Ante Rončević, pročelnik Odjela za ekonomiju Sveučilišta Sjever, gdje upravo traju upisi na diplomske studije Poslovna ekonomija i Odnosi s javnostima u Sveučilišnom centru Varaždin, napomenuo je kako se “Sveučilište Sjever ubrzano razvija. Uvedeni su novi studijski programi u različitim područjima znanosti. Na Odjelu za ekonomiju, uz preddiplomski stručni studij Poslovne ekonomije sa smjerovima Međunarodna trgovina i Turizam, pokrenuli smo ove godine specijalistički poslijediplomski studij Poduzetništvo i EU fondovi.

“Cijeneći iznimno profesionalno i znanstveno iskustvo dr. sc. Miroslava Škore u umjetnosti, poduzetništvu i industriji zabave te specifičan istraživački interes u području prava intelektualnog vlasništva, što je u globaliziranom svijetu temelj rasta gospodarstva, uvjereni smo da će dr. sc. Miroslav Škoro obogatiti Odjel za ekonomiju te bogata iskustva i znanja dugo prenositi generacijama studenata na Sveučilištu Sjever“. 

Komentari