Danas je prestala podrška za Windows 7! Evo kako besplatno odraditi nadogradnju na Windows 10!

156
Side view of concentrated businessman using computer at desk in office

S podrškom za Windows 7 koja se završava danas, 14.siječnja, Microsoft potiče korisnike na nadogradnju na Windows 10 kako bi uređaji održavali siguran rad. Na Microsoftovoj web stranici operativni sustav Windows 10 Home košta 139 dolara. Međutim, ne morate nužno izdvajati novac: Microsoftova besplatna nadogradnja koja je tehnički završila 2016. godine i dalje radi.

Kada je Windows 10 prvi put lansiran u srpnju 2015., Microsoft je ponudio dotad neviđenu besplatnu nadogradnju za korisnike Windows 7, 8 i 8.1, koja je vrijedila do srpnja 2016. No, 2017. Ed Bott sa sestrinske web stranice ZDNet iz CNET-a izvijestio je da je nadogradnja još uvijek funkcionalna.

Korisnici sustava Windows 7 koji ne nadograde na novu verziju više neće moći dobivati ​​Microsoftova sigurnosna ažuriranja, ispravke ili tehničku podršku za bilo kakve probleme, čime će vaše računalo biti izloženo većem riziku od virusa i zlonamjernog softvera. Iako su korisnici sustava Windows 10 tijekom godina primijetili mnoge mane, nadogradnja ipak ostaje najbolja opcija za zaštitu računala.

Evo kako besplatno preuzeti Windows 10, ako trenutno koristite licenciranu i aktiviranu kopiju sustava Windows 7, Windows 8 ili Windows 8.1 Home ili Pro:

1. Otvorite Download Windows 10

2. Odaberite Create Windows 10 installation media, kliknite Download tool now i zatim Run.

3. Odaberite Upgrade this PC now  uz pretpostavku da je ovo jedino računalo koje nadograđujete. (Ako nadograđujete drugi stroj, odaberite Create installation media for another PC i spremite instalacijske datoteke.)

4. Slijedite upute.

5. Kada nadogradnja završi, idite na Ažuriranje postavki i sigurnost> Aktivacija i trebali biste vidjeti digitalnu licencu za Windows 10.

Treba imati na umu da ako imate licencu Windows 7 ili 8 Home, možete odraditi nadogradnju samo na Windows 10 Home, dok se Windows 7 ili 8 Pro može ažurirati samo na Windows 10 Pro (nadogradnja nije dostupna za Windows Enterprise).

 

Komentari