Čuli poruku građana! Vlada u cijelosti prihvatila zahtjeve inicijative “67 je previše”!

22
Foto/Inicijativa 67 je previše

Vlada je odlučila u cijelosti prihvatiti zahtjeve inicijative “67 je previše” o izmjenama Zakona o mirovinskom osiguranju i vraćanju granice za starosnu mirovinu sa 67 na 65 godina, te da će predložiti i izmjene Zakona o radu, kako bi se moglo raditi i nakon 65. godine, kazao je danas na početku sjednice Vlade premijer Andrej Plenković poručivši kako je Vlada čula poruku hrvatskih građana.

Stoga ćemo uz prijedlog o izmjenama Zakona o obaveznom mirovinskom osiguranju, poštujući volju građana, također predložiti promjene Zakona o radu i drugih zakona koji uređuju radnopravni status za pojedine kategorije, na način da oni koji žele mogu raditi i nakon 65. godine“, rekao je Plenković istakavši kako će te izmjene  povoljno utjecati na zaposlenost i prihode i rashode državnog proračuna, kao i na visinu mirovina budućih korisnika.

Na taj način proširujemo tržište rada i stvaramo nove mogućnosti na tom tržištu i slušamo poruku 700.000 ljudi, ali i pružamo priliku svima koji žele raditi duže da ostanu na tržištu rada“, prenosi N1 riječi premijera Plenkovića.

 

Komentari