Alain Delon preživio srčani i moždani udar

1358
(Photo by CHRISTOPHE SIMON / AFP)

Slavni galski glumac korzikanskog porijekla koji priznaje 83 ljeta iako je rođen 8. studenog 1934. godine, nedavno je bio tri tjedna u slavnoj pariškoj bolnici Pitié Salpêtrière nakon ozbiljnih, zdravstvenih problema.
Najstariji priznati nasljednik, glumac i poduzetnik, 56 godišnji Anthony Delon izjavio je novinarima kako su vitalne funkcije njegovog oca sačuvane pa se odmara uz stalnu njegu i pažnju jedinice Anuške, u jednoj švicarskoj klinici!
Poznati umjetnik imao je srčano-vaskularni poremećaj i lakši potresa mozga.
Otac je operiran u slavnoj bolnici u Parizu, gdje je bio tri tjedna
na intenzivnoj njezi!

Glumac iznimno bogate filmografije bio je stalno u središtu javnosti zbog burnog osobnog života. Bio je mitska figura sedme umjetnosti, posjedovao je dopadljivost i muževnu ljepotu koja je privukla Romy Schneider, Mireille Darc, Lindu Evangelistu i druge ljepotice.

Bolestan od lipnja
Bio sam programiran za uspjeh ali ne i sreću! Oni često ne idu zajedno“, izjavljivao je Alen Delon brojnim medijima. Sudjelovao je u oko stotinu filmskih ostvarenja, od kojih je više od polovice kultnih. Također je producirao oko tridesetak dugometražnih ostvarenja.
„Cijela obitelj je uz njega, sestra Anuška, brat Alain-Fabien i moja majka Nathalie Sand, došla iz Californije“, istakao je glumčev najstariji nasljednik.
Brojna su glasila od lipnja upozoravala na loše zdravstveno stanje umjetnika koji je na zadnjem 72. izdanju Filmskog festivala u Cannesu dobio Zlatnu palmu, za cjelokupnu karijeru. Znalo se da je Delon liječen u Američkoj bolnici smještenoj u pariškom, bogatom predgrađu Neuilly u lipnju zbog navodnih “dugotrajnih glavobolja i nesvjestica,  ali bez značajnijih posljedica”! Objašnjeno je javnosti kako su “simptomi izazvani srčanom aritmijom a pregledi obavljeni iz predostrožnosti”.
U Cannesu je Alen Delon, nakon što je zaplakao kada mu je jedinica Anuška uručila priznanje a publika dugo pljeskala izjavio: „Moje ovozemaljsko putovanje uskoro završava!“

Džana Mujadžić

Komentari