4 najbolja čaja za detoksikaciju

551

Blagdani su, bar kod većine nas, izazvali posljedice u neumjerenosti u jelu i piću, velikog unosa masne i teške hrane, gaziranih pića i alkohola prave je vrijeme za predstavljanje pet čajeva, koji će vam poslužiti kako izvrsni saveznici u borbi protiv nadutosti, odnosno pretrpanosti organizma neprobavljenom hranom.

Čaj od šipka
Šipak je bogat vitaminom C, a u svojim plodovima sadrži puno minerala poput natrija i željeza. Njime možete povećati imunitet, potaknuti metabolizam te pročistiti krv.

Planinski čaj
Planinski čaj služio je planinarima kao pomoć da prebrode niske temperature i napor. Zapravo se radi o mješavini pet biljaka, a najčešće se koristi nakon vježbanja ili neke druge aktivnosti kada se želi na brz i zdrav način vratiti izgubljena energija. Organske kiseline u planinskom čaju potiču izlučivanje nepotrebnih tekućina što ga čini idealnim čajem za detoksikaciju organizma.

Zeleni čaj
Svima dobro poznati zeleni čaj dolazi iz narodne medicine Kine, koja je vjerovala kako se upravo s tim čajem mogu izliječiti razne bolesti. Zeleni čaj se preporučuje svima onima koji žele smršaviti ili detoksicirati tijelo. Unutar čaja, u manjim količinama krije se i kofein pa ga nemojte piti navečer.

Čaj od đumbira
Egzotičan i pikantan, doista zanimljivog okusa, čaj od đumbira pravo je bogatsvo dobrobiti za naš organizam. Đumbir je popularan kao začin mnogim jelima, ali u zadnje vrijeme izrazito se koristi i u borbi protiv prehlada, gripa ili napada raznih virusa. Ovaj čaj pomoći će vam da smanjite potrebu za hranom te da sagorite masne stanice i detoksicirate tijelo.

Komentari