102-godišnjak prebolio španjolsku gripu, a sada i koronavirus

18

Čovjek koji je španjolsku gripu prebolio prije jednog stoljeća kao devetomjesečna beba, pobijedio je i infekciju COVID-19. Raimundo Leonardo de Oliveira otpušten je iz bolnice César Leite u Minas Geraisu u Brazilu 31. kolovoza.

102-godišnjak je hospitaliziran na odjelu za intenzivnu njegu 17. kolovoza, ali njegova je obitelj za brazilske vijesti G1 rekla da nikada nije intubiran ili stavljen na respirator, a sada kreće kući. Supruga umirovljenog farmera, 92-godišnja Nivercina Maria de Oliveira, također je zaražena virusom i zatražila je hospitalizaciju. Njezin se suprug razbolio kad se vratila u njihov dom.

Unuka supružnika Tatiana Cristina de Amorim rekla je da je obitelj mislila da ih više nikada neće vidjeti nakon što su zaraženi koronavirusom, koji je u Brazilu prouzročio 4.330.455 infekcija i 131.625 smrtnih slučajeva. Na snimkama koje je dijelila obitelj prikazan je tim liječnika koji okružuje Raimunda i koji plješčući potvrđuju njegov oporavak nakon što je pušten iz medicinske ustanove.

De Oliveiras bili su u braku 75 godina i imali su 14 djece, uključujući devetero još živih. Imaju i 22 unuke, 25 praunučadi i dvoje praunučadi. Poznato je da je pandemija španjolske gripe zarazila najmanje 500 milijuna ljudi i ubila blizu 50 milijuna širom svijeta 1918. i 1919. godine.

Izvor: Daily Mail

Komentari