Otvorenje izložbe stripa “Iracionalist kvarnerske kolonije” na APURI

80
iracionalist

U četvrtak 9. studenog 2023. godine u 12:00 sati na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci otvorit će se izložba stripa “Iracionalist Kvarnerske kolonije autorskog stripa i ilustracije”.

Izložiti će se table stripa i strip ilustracije koje su uvrštene u prvi dvobroj kvarnerskog strip almanaha “Iracionalist”. Almanah je nastao kao rezultat rada i komunikacije sudionika 1. i 2. Kvarnerske kolonije autorskog stripa i ilustracije.

Izlažu: Stjepan Bartolić, Damir Bralić, Marko Dješka, Antonio Filipović, Ivana Geček, Korina Hunjak, Lea Kralj Jager, Anamarija Kvas, Ivan Marušić, Ivan Mišković, Matija Pisačić, Damir Steinfl, Damir Stojnić I Ivan Svaguša.

Međutim, to nije sve, očekuju vas i predstavljanja zanimljivih knjiga stripa:
1. Promocija prvog dvobroja strip almanaha “Iracionalist”, kojeg ćete moći nabaviti tijekom samog otvaranja izložbe
2. Promocija strip albuma “’18-24′ – Brodski dnevnik” Korine Hunjak
3. Promocija knjige Envera Krivca “Osamotne okolnosti”.

Organizatori će najaviti 24-satno crtanje stripa koje se i ove godine održava u prostoru udruge DIP u Rijeci, od subote 11. do nedjelje 12. studenog 2023. godine. Organizator 24-satnog crtanja je udruga Hrvatski autorski strip. Koordinatorice za Rijeku su Korina Hunjak i Ana Marija Lončar.

Za kraj, najavit će se i početak 3. Kvarnerske kolonije autorskog stripa i ilustracije, koja će se također održati u DIP-u (Društvo za istraživanje i potporu, Wenzelova 2/1, Rijeka), od 16. do 19. studenog 2023.

Komentari