[VIDEO] U Rijeku stiže portugalski stoner blues rock band The Black Wizards!

241

Portugalski stoner blues rock band The Black Wizards uskoro stiže u Rijeku. Održat će koncert 6. ožujka u Palachu.

Rođeni u digitalno doba,  portugalski bend The Black Wizards, čini četvero “analognih” muzičara koji kroz spoj stonera, psihodelije, rocka i metala promiču fuzz .

Iako se nastavljaju na prethodnike u svome žanru, svojim pristupom daju određeni odmak od  zvuka na kojeg smo se naviknuli slušati, pa se može s pravom reći da su u glazbenom smislu izgradili stav i osobnost.

U vrlo su kratkom razmaku evoluirali iz dobroćudnog i prilično primamljivog EP-a ”Fuzzadelic” do paklenog cjelovečernjeg albuma. Naime, prava ”The Black Wizards” eksplozija javlja se krajem 2015. godine, objavom prvog albuma “Lake of Fire”, kojeg publika prihvaća s oduševljenjem.

Slijedom europskih turneja i zapaženih nastupa na festivalima, glazbeno sazrijevaju za objavu slijedećeg albuma “What the Fuzz!”, kojim potvrđuju svoj glazbeni izričaj – došlo je vrijeme da se otpuste kočnice i odjekne val jačine.

The Black Wizard photo

Raznim eksperimentiranjima sa zvukom dodatno potvrđuju svoju vrijednost, pritom ne izlazeći iz žanrovskih okvira, drugim rječima zvučno napreduju ne gubeći tlo pod nogama.Trećim po redu, “Reflections” ,vijugaju između svježih i nabrijanih bitova i psihodelije do nježnijih trenutaka i masovnog fuzz delirija.

Ovaj je album još jedna potvrda raznovrsnosti kojom se predstavljaju publici. Njihovi su nastupi uživo poznati po tome što ih krase valovi neprekidnih emotivnih izboja.

Tko ih u tome može spriječiti; pa oni su crni čarobnjaci?!

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 40, kuna dostupne u Dallas music shopu Rijeka i kroz sustav Entrio, na dan koncerta cijena raste na 60 kuna.

 

Komentari