MIK krenuo iz Kastva sjajnom večeri na Crekvini uz pobjedu Karin Kuljanić

58

Impozantna kastavska Crekvina bila je savršeno mjesto za početak ovogodišnjeg festivala Melodije Istre i Kvarnera, jedinog i najstarijeg putujućeg festivala u Hrvatskoj. MIK je tako u svojoj 58. godini života po 19. put “bil doma va svojen Kastve”, a ispunjeno gledalište još je jednom potvrdilo koliko se Kastav i MIK vole. Podsjetimo, Kastav se u domaćinstvima smjenjuje s Opatijom te je u ime domaćina mikovce i kastavsku publiku pozdravio gradonačelnik Matej Mostarac koji je festivalu zaželio dobrodošlicu naglasivši kako su Kastav, Crekvina, MIK i puno gledalište tradicionalno jamstvo sjajne večeri.

mik

Publiku zabavili i prošlogodišnji pobjednici

Nakon pozdrava gradonačelnika, nadahnuti je voditeljski trojac Uršula Tolj, Mario Lipovšek Battifiaca i Robert Ferlin vodio sjajnu večer, a mikovci su predstavili 19 novih skladbi koje je kastavska publika nagradila bogatim pljeskom. Tijekom revijalnog dijela u kojem su publiku zabavili prošlogodišnji pobjednici Nevia Rigutto/Tamara Brusić/Duško Jeličić/Mauro Staraj te Martina Majerle, Lado Bartoniček, Andrina Frleta, Daniel Moscarda i Božidarka (Matija) Čerina, komisija je prebrojala glasove publike te smo tako dobili tri prvoplasirane skladbe prve festivalske večeri.

mik

Pobjedu je odnijela Karin Kuljanić sa skladbom “Fala ti na jubavi”

Treće mjesto kastavska je publika dodijelila skladbi “Kvarnerska Vila” (Robert Grubišić – Mirjana Bobuš – Robert Grubišić/Frane Frleta) koja je osvojila 98 glasova, druga je klapa Tić sa skladbom “Srce je srićno” (Robert Grubišić – Vjeko Alilović – Robert Grubišić/Ivan Načinović) i sa 151 glasom, dok je pobjedu odnijela Karin Kuljanić sa skladbom “Fala ti na jubavi” (Goran Šarac – Robert Pilepić – Aleksandar Valenčić) sa 163 glasa kastavske publike.

mik KARIN-KULJANIĆ

Izvedbom pobjedničke skladbe i u vrhunskoj atmosferi završila je kastavska večer za pamćenje, a druženje se nastavilo uz pjesmu, onako kako to mikovci oduvijek čine. Jer MIK nije samo glazbeni festival, on je festival dobrog druženja i pozitivne atmosfere.

Danas će MIK na Zlatni otok, u 21 sat započinje festivalska večer na rivi u Malinskoj, koja je domaćin zajedno s Općinom Punat i Gradom Krkom. Ne treba sumnjati da nas čeka još jedna odlična večer.

L.B.

Komentari