Demo dan – prezentacija poslovnih ideja studenata Filozofskog fakulteta u Rijeci

210
ffri filozofski fakultet u rijeci

Filozofski fakultet u Rijeci i STEP RI znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci proveli su pilot program osposobljavanja studenata Filozofskog fakulteta u Rijeci u poduzetničkim vještinama.

Studenti Filozofskog fakulteta učili su kako kreativnim načinom razmišljanja, poduzetništvom i inovacijama pokrenuti svoju ideju, unaprijediti društvo i bolje razumjeti izazove pokretanja i rasta poslovnog pothvata. 

Pilot program  provodio se tijekom travnja i svibnja u sklopu projekta Inno4YUFE te je privukao preko dvadeset studenata koji su se kroz vođene radionice, zadatke, primjere te razradu vlastite poduzetničke ideje upoznali sa sljedećim konceptima:

  • Kako formulirati i odabrati poslovnu ideju
  • Kako identificirati i razumjeti kupce i korisnike, njihove potrebe i okolnosti u kojima kupuju
  • Koji su bitni elementi poslovnog modela
  • Kako predstaviti vlastitu ideju
  • Proces pokretanja poslovanja i osnove financijske pismenosti.

Program završava natjecanjem u prezentaciji poslovnih ideja (Demo danom) koje će se održati 20. svibnja u 12 h u prostorima Filozofskog fakulteta u Rijeci (dvorana F-106). Svi sudionici će dobiti potvrde o sudjelovanju i ECTS bod (jedan, ali vrijedan), a najbolji timovi će osvojiti korisne nagrade.

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže na Demo danu i podrže studente koji su vrijedno razvijali svoje poduzetničke ideje.

L.B.

Komentari