Trump razmišlja o izgradnji vlastite social media platforme nakon što su ga Facebook i Twitter suspendirali

13

Predsjednik Trump planira izgradnju vlastite platforme na društvenim mrežama kao odgovor na Twitter koji trajno obustavlja osobni @realDonaldTrump račun.

Ironično je da je Trump pokušao objaviti poruku na službenom računu Bijele kuće, @POTUS, samo nekoliko sati nakon zabrane Twittera. “Dugo sam predviđao da će se to dogoditi”, napisao je Trump u vezi s zabranom. “Pregovarali smo s raznim drugim web stranicama i uskoro ćemo imati veliku najavu, dok u bliskoj budućnosti također razmatramo mogućnosti izgradnje vlastite platforme. Nećemo šutjeti!” Predsjednik Trump kojem uskoro istječe mandat suspendiran je s Twittera zbog “promicanja nasilja”.

Trumpova zabrana korištenja Twittera događa se kad su se na velike tehnološke tvrtke počele rasipati izjave koje koriste pro-Trumpove pristaše, iz straha da će potaknuti još nasilja. “Planovi za buduće oružane prosvjede već su se počeli širiti na Twitteru i izvan njega, uključujući predloženi sekundarni napad na američki Kapitol i zgrade glavnog grada 17. siječnja 2021.”, napisao je Twitter u blogu u petak najavljujući Trumpovu zabranu. S kojim “drugim platformama” predsjednik možda planira surađivati, nije spomenuto u njegovoj izjavi.

Izvor: PC mag

Komentari