Srebrni monolit u pustinji Utah nestao je jednako misteriozno kao što se i pojavio

54

Visoki, srebrni, sjajni metalni monolit otkriven u pustinji na jugoistoku Utaha – koji je potaknuo teorije o dolasku vanzemaljaca i privukao odlučne planinare na svoje tajno mjesto – sada je nestao, objavio je u subotu državni ured za upravljanje zemljištem.

Monolit je uklonila “nepoznata stranka” negdje u petak navečer, objavila je agencija u objavi na Facebooku. “Primili smo vjerodostojna izvješća da je ilegalno postavljena skulptura, koja se naziva “monolit”, uklonjena s javnih površina BLM-a”, navodi se u postu. “BLM nije uklonio strukturu koja se smatra privatnim vlasništvom.”

Monolit su prvi put otkrili 18. studenog službenici Aero ureda Odjela za javnu sigurnost Utaha. Letjeli su helikopterom, pomažući Diviziji resursa za divlje životinje da prebroji ovce s visokim rogovima na jugoistoku Utaha, kad su uočili nešto što se činilo kao skulptura iz “2001: Space Odyssey”. “Jedan od biologa primijetio je to, a mi smo slučajno preletjeli izravno iznad vrha”, rekao je pilot Bret Hutchings. I tu je bilo – usred crvenih stijena iz zemlje je virio sjajni, srebrni metalni monolit. Hutchings je pretpostavio da je “visoka između 10 i 12 stopa”. Nije izgledalo kao da je nasumično spušten na zemlju. “Pretpostavljam da je to neki umjetnik novog vala ili nešto slično, ili, znate, netko tko je bio veliki obožavatelj filma”, rekao je, osvrćući se na scenu u filmu iz 1968. godine u kojoj se pojavljuje crni monolit. Ipak, protuzakonito je neovlašteno postavljanje građevina ili umjetnina na javnim prostorima “bez obzira s kojeg ste planeta”, kaže Utah DPS u izjavi objavljenoj u ponedjeljak.

Izvor: CNN

Komentari