Smrt iz nehaja: Pritvoren 38-godišnjak koji je na kupalištu Križić na Pećinama gurnuo muškarca u more

Utvrđena je sumnja da je u utorak na plaži na Pećinama iz nehaja prouzročio smrt 42-godišnjaka

268

Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela prouzročenje smrti iz nehaja.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 38-godišnjak  u utorak, 30. lipnja oko 18.20 sati na plaži na Pećinama u Rijeci iz nehaja prouzročio smrt 42-godišnjeg hrvatskog državljanina.  Unatoč pruženoj pomoći 42-godišnjak je,  nažalost, preminuo.
Zbog počinjenja kaznenog djela prouzročenje smrti iz nehaja, 38-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.
Osumnjičeni 38-godišnjak te još dvoje hrvatskih državljana u dobi od 35 i 37 godina su  prekršajno sankcionirani zbog  počinjenja prekršaja iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Ovom tragičnom događaju svjedočio je poznati riječki rukometaš Antonio Vozila. Što se dogodilo na kupalištu Križić na Pećinama objavio je na društvenim mrežama. Pokušao je pomoći muškarcu koji je gurnut u more, ali mu, nažalost, nije bilo spasa.

Nažalost danas 30.6.2020 svjedočio sam tragičnom događaju. Kao i uvijek pa tako i danas odlučio sam nakon treninga otići na more radi rekuperacije. Prilikom dolaska na Pećine(stijene blizu Jadran hotela) uočio sam vidno pijanu ekipu od njih 4-5 koji su imali cca 30-40 godina. Nakon nekoliko minuta ista ekipa dolazi i guraju svog “prijatelja” nasilno u more. I ako na prvu se činilo da je sve u redu jer je čovjek nastavio plivat, nakon samo 20 sekundi tijelo je postalo beživotno. Pošto je teren sam po sebi loš (duboko more i samo stijene) odlučio sam pomoći čovjeku nekako smo ga izvukli van i okrenuli ga na bok, pulsa nije bilo. U tom trenutku dolazi hitna pomoć i kreću s reanimacijom, nažalost bilo je prekasno. Kada sam davao iskaz policiji cijelo vrijeme su mi dobacivali “mulac šta glumiš” “nemoj da podivljam pa ce gospoda policija morat pucat po meni”. Kako sam čuo ista ekipa ima podeblji policijski dosje pa cak i zatvorski. Jedan život je izgubljen, ali se nadam da će odgovorni znat kaznit ovo!“, objavio je Vozila na Facebooku.

vozila

Komentari