Slovenska policija kaznila mladića jer je jeo burek bez maske

23

U Ljubljani dostavljač hrane jeo je burek u javnom prostoru u vrijeme lockdowna te je kažnjen u iznosu od 400 eura. Naime, dostavljač je u pauzi sjeo i skinuo masku kako bi na brzinu pojeo jutarnji obrok. Događaj je odmah izazvao pažnju javnosti te postao viralan na društvenim mrežama, ali o njemu je raspravljao i parlament. Policija pak tvrdi da je kažnjavanje bilo zakonski opravdano jer prekršitelj nije nosio masku na otvorenom javnom prostoru, kako je propisano.

Zalogajnica „Burek Olimpija“ obećala je da će platiti kaznu ako dostavljač dokaže je da konzumirao njihov burek sa sirom. Na društvenim mrežama Burek Olimpija napisala je: “Tražimo slavnog dostavljača hrane koji je prošlog tjedna u Ljubljani platio kaznu zbog konzumiranja hrane na stubištu ispred Franjevačke crkve. Namjeravamo ga pitati gdje je burek kupio. Ako se pokaže da je to bio naš burek, spremni smo mu pomoći u plaćanju kazne”

Ista zalogajnica je jedan od partnera nogometnog kluba Olimpija, a ovih dana obećala je članovima slovenske nogometne reprezentacije da imaju besplatan burek do kraja života budući da su se uspjeli plasiratu u višu grupu u natjecanju Lige nacija.

Komentari