Šaljete si mailove kako biste sve datoteke imali na jednom mjestu? Nova Googleova značajka mogla bi to promijeniti

141
email

Svi smo upoznati sa sljedećom situacijom: moramo poslati datoteku s telefona na prijenosno računalo ili obrnuto, samo da bismo otkrili da to i dalje može biti iznenađujuće nezgodan proces čak i u 2022. Naime, mnogi sami sebi šaljemo mailove. Dok će većina nas pribjeći slanju e-mailu ili učitavanjem datoteke u pohranu u Cloudu, Google očito radi na načinu da olakša i intuitivno slanje datoteka sebi.

Tvrtka je nedavno lansirala Nearby Share na ChromeOS-u i Androidu kao konkurentu Appleovom AirDropu, koji vam omogućuje jednostavno slanje datoteka na obližnje uređaje. Jedini problem je što nije najzgodnije rješenje kada pokušavate dijeliti datoteke sa svojim vlastitim uređajima. No, Chromium Gerrit je nedavno lansirao eksperimentalnu zastavu u Chromeu pod nazivom “Self Share”, što bi vam olakšalo postupak prijenosa datoteka.

Nakon što je zastavica omogućena, trebali biste moći vidjeti novu opciju “Pošalji na svoje uređaje” u obližnjem izborniku za dijeljenje. Poput običnog dijeljenja u blizini, OS Chrome bi teoretski izabrao najbolji način za slanje datoteke (bilo da je to Wi-Fi, Bluetooth itd.) kako bi datoteka ili poruka stigla što je brže moguće.

Značajka stiže ljudima na Canary razvojnom kanalu, tako da će proći neko vrijeme dok joj redoviti korisnici ne budu imali pristup, no ipak je dobrodošao dodatak. Iako se ova značajka pokreće za OS Chrome, nije teško zamisliti da Google želi proširiti značajku na druge uređaje. Na CES 2022, tvrtka je najavila da donosi Nearby Share u Windows pa je razumno pretpostaviti da bi Google s vremenom također želio ponuditi sličnu funkcionalnost samo-dijeljenja. Nadamo se da će se značajka implementirati glatko i dovoljno široko da bude vrijedna našeg vremena.

Izvor: The Next Web

L.B.

Komentari