Radio Rijeka danas slavi 74 rođendan!

24

Radio Rijeka danas slavi 74 rođendan! Radio uz koji smo rasli, uz koji dočekujemo i ispraćamo svaki dan, s nestrpljenjem čekamo omiljene emisije, radio uz koji smo gradili glazbeni ukus, koji je uvijek tu, dovoljno je pogoditi pravu frekvenciju, 104.7 MHz.

Radio Rijeka u eteru se prvi put oglasila 16. Rujna 1945. godine iz Voloskog, iz kuće u Štangerovoj ulici broj 9. Program namijenjen dijelu Liburnije te selima, mjestima i gradićima uz kvarnerski zaljev se na srednjevalnoj frekvenciji od 349 metara. Krajem 1945. Radio stanica Rijeka seli iz Voloskog na novu lokaciju, u Dom kulture na Kozali, gdje je postavljen 10-vatni srednjevalni odašiljač, koji je sredinom veljače 1946. zamijenjen jačim 70-vatnim odašiljačem.
Od samog početka program se emitirao dvojezično, na hrvatskom i talijanskom jeziku, a prve voditeljice bile su Barbarina Ožegović-Kosić za hrvatski te Ida Modica-Milković za talijanski jezik.

Čestitamo Radio Rijeci 74 rođendan uz želje da nastave u dobrom tonu! Uostalom, ima jedna zgoda izreka koju smo za ovu prigodu preuredili – “nemaš 74, već 18 godina i 56 godina iskustva”!
Još jednom, želimo sretan rođendan Radio Rijeci!

Komentari