U školama Primorsko goranske županije svim učenicima s teškoćama u razvoju na vrijeme osigurani pomoćnici u nastavi

17

U osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač Primorsko – goranska županija za školsku 2019./2020. godinu angažirano je 69 pomoćnika u nastavi za 81 učenika s teškoćama u razvoju u ukupno 25 škola, 19 osnovnih i 6 srednjih škola, kazala je na današnjem press kolegiju pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin te naglasila kako je svakom učeniku s teškoćama u razvoju od prvog dana škole osiguran pomoćnik.

Odmah će reagirati i ukoliko se tijekom školske godine pojavi potreba za dodatnim angažiranjem osoba za ispomoć djeci, kazala je.

Za taj program osigurano je 3,6 milijuna kuna od čega je milijun kuna iz proračuna PGŽ a ostatak su sredstva Europskog socijalnog fonda. Kkonačni rezultati državne mature biti će objavljeni 17. Rujna. U prve razrede srednjih škola na području PGŽ ukupno upisano 2.484  što je za 9 učenika manje nego lani.

Stilin je kazala da je postotak popunjenosti po srednjoškolskim programima 89 posto, a najveći interes za upise bio je u gimnazijske i strukovne četverogodišnje programe gdje je popunjenost 93 odnosno 94 posto.

Komentari