“Prevario me Trump!!” QAnon Shaman “žali” zbog upada u Kapitol

23
Izvor: Screenshot

Čovjek nazvan QAnon Shaman, odnosno 33-godišnji Jacob Anthony Chansley preko svog je odvjetnika tvrdio da ga je Donald Trump ‘prevario’ navodeći ga da sudjeluje u neredima na američkom Kapitolu 6. siječnja. Javnost ga je zapamtila zbog obojenog lica i krznene kape s rogovima koju je imao na glavi. Chansleyja su kasnije ismijavali jer je u pritvoru štrajkao glađu zbog hrane koja mu se posluživala. Htio je, naime, jesti isključivo “organski” pripremljenu hranu. Chansley se trenutno nalazi u pritvoru te nema pravo na jamčevinu.

U onome što bi moglo nagovijestiti kao strategija obrane za mnoge ljude koji su zatvoreni nakon kaptolskih nereda, odvjetnik Shamana u osnovi polaže krivnju na Trumpa, rekavši da je njegov klijent samo slijedio upute bivšeg predsjednika. Prema podacima DOJ-a, od petka su najmanje 93 osobe optužene u vezi s neredom. “Gosp. Chansley nije sam. Svi smo prisiljeni biti introspektivni u vezi s našom ulogom u stvaranju okruženja u kojem je vjerovanje u riječi predsjednika krivično odgovorno”, rekao je odvjetnik Albert S. Watkins za DailyMail.com. Watkins je tvrdio da je Trump Chansleyja uvukao u mrežu laži, ali rekao je da je Trumpov nedostatak akcije tijekom nereda i neuspjeh u pomilovanju poziv na uzbunu za njegovog klijenta.

“Jako mu je žao jer ga je predsjednik nasamario, ali i zato što se našao u poziciji da takav nasamaren donosi odluke koje nije trebao donositi”, rekao je Chansleyjev odvjetnik Al Watkins za KSDK-TV. Watkins tvrdi da je Trump Chansleyja uveo u mrežu laži, a dodao je da se njegov klijent “probudio” kada je uvidio da Trump neće napraviti ništa kako bi zaustavio napad na Kongres te da ga neće pomilovati. “Odvrtimo vrpcu. Odvrtimo mjesece laži, krivih interpretacija, zastrašujućih insinuacija i hiperbola koje je naš predsjednik plasirao u eter kako bi huškao, razljutio i motivirao”, rekao je Watkins. “Zaista je zanimljivo da je naš predsjednik te pojedince pozvao da s njim odu do Kongresa.”

Watkins je nadalje rekao da nije pošteno njegovog klijenta stavljati na hrpu s drugima koji su sudjelovali u napadu na Kongres. “Što se tiče mog klijenta, tipa s rogovima i krznom, meditacijom i organskom hranom… Govorim vam da je nemoguće sve te ljude koji su tamo bili 6. siječnja nazvati istim imenom”, dodao je Chansleyjev odvjetnik.

Izvor: Daily Mail

Komentari